Reflexions sobre les declaracions d’en David Fernàndez sobre encausats del Parlament

2 abr.

per ed .Publicat a Indymedia

 

“ …Va ser un intent de criminalització del 15m, jo crec que hi ha dues fotografies d’aquell dia, tres si voleu, un moment de tensió i de crispació que no es agradable per ningú, això es així, ni es desitjable, jo crec que no vinc a justificar…”
“ David-…Una lògica d’impunitat, es veritat, ara quan parlaves: “agredits colpejats”, jo me llegit l’auto judicial i no hi ha cap agressió física

Entrevistadora- No va presenciar agressions a diputats?

D – Jo recordo, tots recordem, una imatge que va donar maniàticament, que és l’abric de la Montserrat Tura… les imatges que ara mateix veiem del Lopez Tena doncs escopit i que entren en la lògica que segur que amb això no és acceptable… tenim uns diputats o uns fets que penalment poden ser punibles però no a l’Audiència Nacional, a un delicte de faltes i la catalogació penal, però tenim al costat que els 100 ferits que va haver-hi a plaça Catalunya per resistir pacíficament en un desallotjament policial sense cap ordre judicial al darrere han quedat en la mes estricte impunitat. Quan parlem de lògiques de castig o parlem de tots o no parlem de ningú

E -Jo no se si es democràtic bloquejar la seu de la sobirania popular?

D – Va començar 10 minuts tard era un setge simbòlic als pitjors pressupostos des de el final d ela democràcia. Érem unes tres mil quatre mil persones que protestàvem la majoria també s’ha de dir pacíficament i l’altre a mi a vegades em sembla… a nosaltres ens diuen sempre utòpics però no som ingenus pensar que el 15m no era un moviment de protesta i oposició sobretot a una forma de fer política….

E -Desde el teu punt de vista no haurien d’actuar les institucions catalanes?

D – Jo me referit les conductes penalment punibles. Pintar, home, pintar el jersey a una persona, a qualsevol persona es un delicte, es un delicte de danys i segurament a l’honor pero això ho a de dir la fiscalia no ho haig de dir jo però això no es pot jutjar a un tribunal d’excepció com l’Audiència nacional. Hi ha una justícia ordinària que tipifica aquests fets. Pensar que e suna sedició, per demostra el delicte de sedició ha d’haver-hi coordinació prèvia, organització..”

http://www.8tv.cat/migdia/videos/montserrat-tura-david-fernandez-avui-mi

Primer de tot dir que si penjo això i faig aquesta transcripció es per fer una reflexió política, no per convertir indymedia en indymerda. Segon dir que alguns cops me plantejat votar a la CUP pensant que perquè hi estiguin uns altres millor que hi estiguin aquests.

Doncs bé, m’ha sorprès fins a quin punt en David Fernandez a ha entrat en la seva lògica, no se si directament també es la seva, democràtica i de l’Estat de dret. Suposo que no m’hauria de sorprendre gens venint d’un diputat, però suposo també que m’estranya pel fet d’haver-me’l trobat a tantes manifestacions i d’haver-li sentit parlar amb un altre discurs més de desobediència. Crec que això no es casual perquè es difícil sortir per la tele i dir que esta bé escopir a un diputat quan un dels teus objectius és augmentar de vots per tenir més poder per tal de poder fer les politiques que tu vols. Simplement perque a la majoria de gent li sembla que esta malament i llavors és més probable que no et votin.

Això ens porta a una qüestió profunda i no a una simple picabaralla entre cuperos i anarquistes, com arribar a la gent sense perdre el nostre discurs quan la gent esta allunyada d’aquest? Aquesta és la qüestió. Crec que això s’aconsegueix en el dia dia, a la practica estan amb gent de fora del ghetto en els conflictes que sorgeixen, com poden ser els 6 mesos de vaga de Panrico. La més llarga a l’Estat Espanyol des del 1967 i que des del ””””moviment anarquista”””” o moviments socials amb prou feines hi ha hagut interès.

Com es pot dir que pintar a al jersey de la Tura o escopir al Tena ha de ser jutjat?? Doncs perquè s’està acceptant que el Parlament es legítim. “Quan parlem de lògiques de càstig o parlem de tots o no parlem de ningú” Mare de Deu senyor!!Ara resulta que estem al mateix nivell? Ara resulta que si responem mínimament a les seves agressions ens mereixem ser castigats?? Quin sentit té això? Quin sentit té parlar com si fóssim persones iguals en una situació de llibertat i no parlar d’un conflicte de classes. Bé, és ni més ni menys que el ciutadanisme, estic descobrint la sopa d’all. I que consti que entenc que en un judici es faci i digui el que calgui per sortir-ne sense condemna però aquest no és el cas.

La gracia de tot plegat, la gracia del moviment obrer revolucionari es la seva autonomia, es que només respon a si mateix, es que no pacta. En aquests tipus de discurs batega de fons la lògica de que si a la majoria li sembla bé un sistema basat en l’explotació, a la resta només ens queda manifestar-nos dins de la legalitat…I UNA MERDA!! El que ens quedar es abolir la societat de classes sigui com sigui, sense oblidar que per aconseguir necessitem ser moltes més persones.I començar a “embrutar-nos” en les lluites reformistes (que són totes o gairabé totes) començant per les laborals

Anuncis

Una resposta to “Reflexions sobre les declaracions d’en David Fernàndez sobre encausats del Parlament”

 1. Anna 3 Abril 2014 a 14:54 #

  M’agradaria fer un petit comentari (i amb aquest no li trec la raó al que comentes tu)
  Primer, que en David Fernàndez quan va a aquestes entrevistes no hi va a títol personal, si no en representació de la CUP i, per tant, el seu posicionament ha de ser el que s’ha decidit a l’organització (ens “cuperos” ens repetim molt dient això, però es que tampoc s’ha de condemar a les tres cares visibles q tenim, xq pot ser q en alguns moments el q diuen no sigui el q pensen, si no el q s’ha consensuat conjuntament).
  Segon, recordar que en aquest país, existeix la llei de partits, que entre altres coses, il·legalitza a aquelles organitzacions que no “condemnen la violència”, i amb les ganes q ens tenen, solament faltaria que algú de la CUP sortis a algun mitjà dels massmedia dient que li sembla molt be el q es va fer i q s’hauria d’haver fet més x impedir el pas als diputats, i ja ens pengen de dalt del campanar…
  Crec (opinió personal), que se’n va sortir força bé, xq assumint “les regles del joc” q t’impedeixen estar a favor del que es va fer, en fernàndez va contextualitzar en tot moment el q va passar, xq com a mínim no es vengui com “radicals” q la lien xq si, si no explicant q, tot i q potser no son les millors formes, el q no era justificable ni legítim era el q s’anava a votar aquell dia al Parlament… Per fer la “comparació fàcil”, recordem l’acord de gernika a EH, q tot i no representar al conjunt de l’esquerra abertzale, es reconeixia com a única via per a conseguir tenir una representativitat política a les institucions oficials (que no vol dir q les reconeguin com a legítimes, però si q reconeixen q, x ara, no hi ha d’altres…)
  I q consti q, t’ho creguis o no, entenc i respecto el teu posicionament.
  Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: